5 metri cubi de lemn transportați ilegal, confiscați de polițiștii din Solca. Soferul a fost amendat cu 2000 de lei, plus încă 1300 de lei pentru lipsă ITP la autovehicul

La 19.07.2021, ora 10:45, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Orașului Solca au oprit pentru control autoutilitara marca Iveco Daily ce se deplasa pe DN 2 E din orașul Solca către comuna Arbore, aceasta fiind încărcată cu material lemnos.

Conducătorul autoutilitarei a prezentat pentru control actul de identitate, permisul de conducere și documentele mașinii. Fiind întrebat cu privire la avizul de însoțire pentru materialul lemnos pe care îl transportă, acesta a relatat faptul că nu deține aviz de însoțire.

S-a procedat la verificarea autovehiculului în cauză în aplicația SUMAL 2, ocazie cu care s-a constatat faptul că pentru autoutilitara marca Iveco Daily nu a fost emis aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat în data de 19.07.2021.

Autoutilitara a fost condusă la Ocolul Silvic Solca, iar în prezența unui  inginer silvic din cadrul ocolului respectiv s-a procedat la măsurarea materialului lemnos, fiind identificați 5,50 mc material lemnos foc esență brad.

Cantitatea de material lemnos a fost predată în custodie Ocolului Silvic Solca, iar soferul autoutilitarei, un bărbat de 28 ani din Arbore a fost sancționat cu amendă în cuantum de 2.000 lei.

De asemenea, în temeiul O.U.G. nr. 195/2002 conducătorul auto a fost sancționat cu suma de 1305 lei și reținerea certificatului de înmatriculare deoarece autoutilitara avea I.T.P.-ul expirat.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *