Mopan Suceava
ActualitateSocial

5 tiruri cu ajutoare din Regatul Unit, distribuite către centre din Ucraina şi România prin Centrul USV de consiliere a refugiaţilor. Comunicat

Încă de la începutul conflictului de pe teritoriul Ucrainei, Universitatea „Ştefan Cel Mare” din Suceava (USV) s-a implicat activ în sprijinirea refugiaților, acumulându-se mii de nopţi de cazare şi mese oferite gratuit refugiaţilor, precum şi zeci de mii de ore de traducere, consiliere a refugiaţilor, sortare şi distribuire a ajutoarelor, realizate de sutele de voluntari, profesori şi studenţi, din cadrul Centrului USV de consiliere a refugiaţilor, coordonat de prof.univ.dr. Mihai Dimian.

Pe această cale, Centrul USV de consiliere a refugiaţiilor doreşte să mulţumească echipei de sprijin de la Speednet International Ltd (Hereford, Regatul Unit), coordonată de doamna Mihaela Reynolds, tuturor companiilor şi persoanelor din Regatul Unit care au contribuit până acum la strângerea şi transmiterea către Centru USV a cinci tiruri de produse umanitare. Sub coordonarea domnului lector univ.dr. Lucian Gheorghe Păscuţ, aceste produse au fost distribuite către centre de pe teritoriul Ucrainei (din regiunile Cernăuţi şi Viniţa), către centre de refugiaţi din județele Suceava şi Botoşani, dar şi către magazinul cu produse gratuite pentru refugiați amenajat recent la Observatorul Astronomic al USV, care este utilizat zilnic de aproximativ 100 de familii refugiate în zona Sucevei.

La inițiativa lansată de către doamna Mihaela Reynolds s-au alăturat și alți oameni inimoși, care au contribuit din plin la realizarea acestui ajutor umanitar: Kofor S.R.L, AVG International Courier, Daisy Day Nursery – Barry, Comcen, Ross on Wye for Ukraine – KTS Crafts, Dunhelm, Tesco, Nuffield hospital Intercity Removals, Haygrove, Hinton 10 Salon, Central Tupsley Community Group, Height Safety, Our Lady Schools, Arkwright Owens, Clear Storage Hereford, împreună cu mulți alți oameni simpli, care, mișcați de situația din Ucraina, au decis să se implice.

De asemenea, adresăm mulţumiri Așezământului de Copii „Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți, prin directorul Pr. Iustin Tănase şi Maica Ecaterina, pentru sprijinul oferit în asigurarea transporturilor, precum şi domnului Florin Croitoru şi firmei Global Design Suceava, pentru punerea la dispoziţie a unei hale de depozitare a ajutoarelor.

Această activitate din cadrul Centrului USV a fost posibilă prin efortul studenţilor voluntari implicați în sortarea şi gestionarea ajutoarelor şi magazinului pentru refugiaţi, în special al studenților din cadrul Facultății de Silvicultură a USV şi al Asociaţiei Studenţilor din Universitatea Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *