50 de șoferi suceveni ajunși în spatele gratiilor de la începutul anului. Ultimul caz, un șofer beat din Ostra care a intrat în mașina condusă de o femeie

Polițiștii suceveni au anunțat că de la lansarea Programului de prevenire a accidentelor rutiere, în acest an peste 50 de șoferi care au săvârșit infracțiuni la regimul rutier au ajuns în arestul IPJ Suceava.       

Și în cursul zilei de ieri, polițiștii suceveni au dispus reținerea unui alt șofer care a consumat alcool și a produs un accident rutier.

La 08.06.2019, în jurul orei 21.55, în timp ce conducea autoturismul pe DC Ostra, în interiorul comunei, datorită neadaptării vitezei la condiţii de trafic pe timp de noapte și a faptului că se afla sub influența băuturilor alcoolice, un localnic de 34 de ani, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus de o femeie de 33 de ani din aceeași localitate, care se afla staţionat în faţa unui imobil.

În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a conducătoarei auto de 33 de ani, care a fost transportată la spitalul pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul femeii și de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 34 de ani, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducere unui vehicul sub influența alcoolului”, bărbatul de 34 de ani fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Polițiștii reamintesc că scopul programului nu este privarea șoferilor de dreptul la libertate ci creșterea gradului de siguranță rutieră și conștientizarea importanței respectării legii.

”Din păcate, realitatea în ceea ce privește dinamica situației operative din ultimii ani a arătat că legea trebuie aplicată cu fermitate, lucru pe care polițiștii nu vor ezita să îl facă. Polițiștii suceveni atrag încă o dată atenția cu privire la faptul că vor dispune reținerea și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *