5000 de lei amendă pentru un bărbat din Cacica prins transportând fără acte 1,2 metri cubi de lemn. Un altul din Mălini, prins cu 11,4 metri cubi transportați ilegal – amendat cu 3000 lei

O patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a oprit ieri dimineață, 25 ianuarie 2020, la ora 8:45, pentru control pe DJ 175 din comuna Breaza, autoutilitara condusă de un bărbat de 23 de ani din comuna Cacica, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 1,23 m.c. cherestea de esență rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 800 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Breaza.

***

În aceeași zi, 25.01.2020, ora 01.00, o patrulă din cadrul Postului de Jandarmi Montani Broşteni a sesizat poliția prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe DN 17B din localitate, a fost identificată o autoutilitară care transporta material lemnos, fără documente legale de însoțire.

Polițiștii deplasați la fața locului au identificat autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat de 34 de ani din comuna Mălini, care transporta conform avizelor de însoțire prezentate pentru control, 15,60 m.c. lemn rotund de esență rășinoase în mijlocul de transport și 25,66 m.c. lemn rotund de esență rășinoase în remorcă, ambele având punct de încărcare un depozit din Broșteni și punct de descărcare un depozit din comuna Mălini.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că cele două avize au fost emise conform legislației, însă, întrucât existau neconcordanțe între cantitățile de material lemnos transportate și cele din documente, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta în plus cantitatea de 11,40 m.c. lemn rotund de esență rășinoase.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a societății emitente a documentelor cu amendă în cuantum de 3.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 și confiscarea cantității de 11,40 m.c. în valoare de 3.192 lei, ce a fost predată în custodie personalului silvic.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *