5000 de pachete cu țigări de contrabandă abandonate de contrabandiști pe frontiera verde de la Ulma, la vederea polițiștilor de frontieră

În noaptea de  20 mai a.c., în jurul orei 00.10, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, județul Suceava, au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Ulma, mai multe persoane, care se deplasau dinspre frontiera de stat către interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru interceptarea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă contrabandiștii nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit, întorcându-se pe teritoriul ucrainean.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

La fața locului au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 58.500 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.