504 suceveni vor beneficia de ajutoare pentru încălzire, 145 de persoane vor putea primi o masă caldă, finanțată de Uniunea Europeană

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat astăzi că, după centralizarea tuturor cererilor  privind  acordarea ajutoarelor de încălzire,  în acest an, pentru  sezonul rece, Primăria municipiului Suceava va acorda un număr de 504 ajutoare pentru încălzire. La energie termică vor fi 363 de beneficiari, pentru aprovizionare cu lemn – 52 beneficiari, pentru gaz metan – 85 beneficiari, pentru energie electrică – 5 beneficiari.

 De asemeena, primarul Lungu a spus că prin OUG 515/ 2020, în cadrul unui proiect  cu finanțare europeană, pot beneficia de tichete sociale pentru o masă caldă persoanele de peste 75 de ani care au limita maximă de venit 800 de lei.

În municipiul Suceava au fost identificate 145 de persoane, din care 142 pensionari și 3 persoane fără adăpost.  Acestea pot beneficia de tichete în valoare de 180 de lei pe lună, de 720 de lei până la sfârșitul anului, pentru lunile septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie.

”Cei care se încadrează în limita de venit și vârsta stabilită, se pot adresa la unitățile de alimentație publică abilitate în această rețea de distribuire a meselor calde din municipiul Suceava. În măsura în care vor apărea alte situații pe parcurs,  va putea fi completată această listă. Ei pot beneficia de această masă caldă în limita unui plafon de 40 de lei pe zi. Sunt tichete care nu sunt transmisibile, nu pot fi preschimbate în bani. Persoanele care au primit aceste tichete au fost instruite de către lucrătorii de la Direcția de Asistență Socială  din primărie și li s-a comunicat care sunt restaurantele din Suceava unde se pot adresa, pentru a beneficia de această masă caldă. ”, a transmis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.