53% DINTRE SOLICITANȚI AU LUAT CARNETUL DE CONDUCERE, ÎN AL DOILEA TRIMESTRU AL ANULUI, ÎN SUCEAVA

În trimestrul II, cei 10 lucrători de la ghișeele compartimentului de permise auto au preluat 6725 dosare ale candidaților în vederea obținerii permisului de conducere. În acest interval de timp, au fost procesate 9275 permise de conducere, 6055 reprezentând preschimbări sau adăugări de categorii ale acestor documente, se arată într-o statistică făcută publică de Prefectura Suceava.
La proba teoretică de sală au fost examinate 5590 persoane, fiind declarate admise 3014, ceea ce înseamnă o promovare de 53,92%/ La proba practică de traseu au fost examinate 4.649 persoane, fiind declarate admise 3306, reprezentând o promovabilitate de 71,1%. În aceste activități au fost implicate 17 cadre atestate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor – 3 ofițeri și 14 agenți.
În perioada 1 aprilie-15 mai 2018, examinarea la proba practică de traseu s-a desfășurat în municipiul reședință de județ, după care proba a avut loc în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni și Rădăuți.
În evidențele SPCRPIV figurează 91 școli de șoferi (din care 14 PFA-uri), în total fiind 430 de instructori auto.
În perioada trimestrului al II-lea, au fost analizate 93 de solicitări de obținere a unui nou permis de conducere, din partea unor persoane care au avut permisele anulate în urma săvârșirii unor infracțiuni sau mențiuni în cazierul judiciar, fiind aprobate 92. Au fost preschimbate în documente similare 626 permise de conducere străine. Au fost întocmite acte premergătoare în vederea instrumentării a 9 infracțiuni (fals în declarații), documentele fiind înaintate pentru continuarea cercetărilor de către Parchet și Inspectoratul de Poliție Județean.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.