Actualitate

534 articole – îmbrăcăminte, încălțăminte, parfumuri – contrafăcute, în valoare de 115.000 lei, confiscate la sfârșit de săptămână în târgurile la Vicovu de Sus, Rădăuți, Verești și Cumpărătura

IPJ Suceava a anunțat că la sfârșitul săptămânii trecute s-a organizat şi executat o acţiune pe raza judeţului  Suceava, în piețele din Rădăuți, Vicovu de Sus, Verești,  dar și în Târgul de mașini de la Cumpărătura, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală, ocazie cu care s-au constatat următoarele:

Au fost constatate cinci infracțiuni la Legea 84/1998. S-au confiscat în total 534 articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și parfumuri în valoare aproximativă de 114.900 lei și s-au aplicat trei amenzi la la OUG 28/1999 în valoare de 4.000 lei.

Astfel, în data de 06.05.2023 un bărbat în vârstă de 39 ani, a fost depistat în timp ce oferea spre comercializare în incinta târgului auto situat în loc. Cumpărătura, încălțăminte inscripţionate cu marca: NIKE fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existand suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 60.000 lei.

În data de 07.05.2023 o femeie, în vârstă de 41 ani, a fost depistată în timp ce oferea spre comercializare în incinta pieței situat în sat/com. Verești, parfumuri inscripţionate cu marcile: LANCOME, DIOR, YVES SAINT LAURENT, GIORGIO ARMANI, GIVENCHY, PACO RABANNE, CAROLINA HERERRA, CHANEL, BVLGARI, GUERLAIN, VICTORIA SECRETS, TOM FORD, GUCCI, CALVIN KLEIN, LACOSTE, JEAN PAUL GAULTIER, HERMES, CREED AVENTUS, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existand suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 11.800 lei.

În data de 07.05.2023 S.C. COVI-ELM S.R.L.,  oferea spre comercializare în incinta punctului de lucru din mun. Rădăuți, obiecte vestimentare și încălțăminte inscripționate cu mărcile: ADIDAS, NIKE, CALVIN KLEIN, NEW BALANCE, PUMA, UNDER ARMOUR, POLO RALPH LAUREN, U.S. POLO ASSN, TOMMY HILFIGER, BURBERRY, DSQUARED2, GANT, EMPORIO ARMANI, HUGO BOSS și GUESS, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existand suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 38.500 lei.

Persoanele au fost depistate în flagrant în timp ce ofereau spre comercializare produsele, cercetările au fost efectuate la faţa locului şi s-a procedat la ridicarea bunurilor în vederea examinării criminalistice, în cauză fiind întocmite  dosare  penale, în care urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  punere în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică, conform  Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *