536 de persoane infectate cu coronavirus și nevindecate, în cele 9 localități sucevene aflate în carantină. Întâlnire a administrației județene cu primarii localităților carantinate

Astăzi, la ora 14, în sala Ștefan cel Mare a Palatului Administrativ din Suceava, primarii localităților carantinate s-au întâlnit cu Prefectul Județului Suceava, Alexandru Moldovan, Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, Directorul interimar al DSP Suceava, dr. Manuela Trifan și cu Șeful IPJ Suceava, comisar șef Adrian Buga.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre problemele cu care se confruntă fiecare localitate și propuneri privind relansarea activității economico-sociale.

La debutul întâlnirii, Directorul interimar al DSP Suceava a făcut o informare succintă cu privire la situația epidemiologică, menționând că cele nouă localități (municipiul Suceava, orașul Salcea și comunele Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți, Mitocu Dragomirnei și Adâncata) au la această dată, conform statisticii DSP, un număr de 536 cazuri de persoane depistate pozitiv și nevindecate.

Punctual, primarii au ridicat probleme specifice fiecărei localități, de la transportul în comun până la modul în care la punctele de control sunt interpretate documentele persoanelor care lucrează în Suceava. S-au ridicat mai multe probleme privind lucrările agricole, aprovizionarea cu semințe și îngrășăminte chimice.

La toate întrebările autoritățile au răspuns, prezentând și modul în care se poate proceda în contextul situației actuale. Atât prefectul Județului Suceava cât și președintele Consiliului Județean Suceava au subliniat că pentru perioada următoare este foarte important să nu mai apară noi focare, pentru a scădea și numărul testelor pozitive. Doar așa ne putem gândi că va fi posibilă relaxarea restricțiilor.

S-a făcut apel la primari să explice populației necesitatea de a continua să respecte și în perioada următoare regulile stabilire de autorități.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a propus ca săptămâna viitoare să aibă loc o nouă întâlnire cu toți primarii din zona carantinată iar până atunci să fie pregătite toate datele și propunerile care să însemne cât mai multe argumente spre a fi transmise către grupul tehnic, factorilor decizionali, elemente ce pot fi utile în elaborarea propunerilor de măsuri după încetarea stării de urgență.

În municipiul Suceava, conform declarației directorului DSP Suceava dr. Manuela Trifan din prima parte a zilei, s-au înregistrat de la declanșarea epidemiei, 783 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID – 19 din care 381 de pacienți au fost declarați vindecați.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *