Mopan Suceava
Actualitate

55.000 pachete țigări în valoare de 600.000 lei, confiscate pe frontiera verde româno-ucraineană din județul Suceava, într-o singură seară

Ieri, 25 mai a.c., la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență. În jurul orei 09.30, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe raza comunei Straja, județul Suceava, mai mult persoane care transportau de la frontiera către interiorul țării, câteva colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea contrabandiștilor, dar aceștia, când au observat echipajul poliției de frontieră, au abandonat coletele și au fugit, dispersându-se în direcții diferite.

Pentru reținerea persoanelor care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, lucrătorii noștri au tras șase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit.

Au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment în vederea cercetării în comun a cazului, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice de verificare a zonei.

Au fost descoperite 20 de colete care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 41.460 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 485.000 lei.

Dar acesta nu este singurul caz în care polițiștii de frontieră suceveni au intervenit la sfârșitul acestei săptămâni.

tot sâmbătă, în jurul orei 20.00, pe raza localității Costileva, județul Suceava, au fost descoperite de către polițiștii de frontieră mai multe colete abandonate care conțineau țigări.

Baxurile cu țigări au fost transportate la sediul Poliției de Frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.000 pachete, de proveniență ucraineană, în valoare de 152.000 lei. În continuare se efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.

O întrebare rezonabilă, din partea unui cititor: dacă zilnic de fac capturi pe frontiera verde de miliarde de lei vechi, zeci de mii de pachete cu țigări mutate cu cârca peste munți, din Ucraina, de ce nu crește prețul țigărilor în România, pe piața neagră?

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *