57 din 100 de suceveni au lăsat în grija celorlalți alegerea președintelui României

57% dintre sucevenii cu drept de vot nu au mers la urne. Aproape 350.000 din cei puțin peste 600.000 înscriși în listele electorale. De ce?  Fiecare dintre ei, a avut, sunt sigur, motivele proprii.

Supărător este că prezența la vot în județul nostru este cu 5% sub media națională, care nici ea nu a fost strălucitoare. Avem multe pretenții de la oamenii politici pe care nu îi alegem, îi lăsăm pe alții să-i aleagă și după aceea devenim campioni la cârcoteli și înjurături la un pahar ori pe rețelele de socializare.

Mai este o șansă pentru a arăta că sucevenii sunt interesați de propriul lor destin, turul doi al alegerilor prezidențiale.

Nu discutăm despre opțiunile politice ale fiecăruia dintre noi, vorbim despre  dreptul constituțional dobândit acum 30 de ani, să alegem și să fim aleși. Am ajuns în jenanta situație de a nu ne mai interesa ce se întâmplă cu noi înșine ca națiune, în condițiile în care ne înghesuim mai toți dintre noi, individual, la chiverniseală. Fiindcă aceasta este economia de piață, nu-i așa?

Personal, nu mă simt în largul meu văzând aceste procente de participare la vot mult sub așteptări,  care oglindesc interesul scăzut al sucevenilor dar și al românilor în  toată unitatea lor pentru o chestiune așa de importantă cum ar fi cine va conduce această țară în următorii cinci ani.  

Please follow and like us:

2 comentarii la „57 din 100 de suceveni au lăsat în grija celorlalți alegerea președintelui României

  • 11 noiembrie 2019 la 8:24
    Permalink

    Domnu roșca nui cazu domnule sa ma muștruluesti matali pe mini ca nam fost la vot. auzi, ca n-am vrut sa ma interesez de dreptul constituțional dobândit acum 30 de ani, să alegem și să fim aleși. pai nu stiu daca stii matali ca dreptu aista nu-i de 30 de ani, îi o lecuțî mai vechi. și dreptul nu-i obligație, nu știi asta matali? Ca Am ajuns în jenanta situație de a nu ne mai interesa ce se întâmplă cu noi înșine ca națiune, în condițiile în care ne înghesuim mai toți dintre noi, individual, la chiverniseală. da ce crezi matali ca cei pi care îi votez eu îi intereseazî altceva nu chiverniseala. numai ca pe mine numai ma intereseazî și aleșii chiar se chivernisesc. așa cî stai matalși blând.

    Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *