Mopan Suceava
Actualitate

6 persoane de la Mănăstirea Sfântul Ioan care au intrat în contact cu IPS Pimen, confirmați pozitiv cu coronavirus. Mănăstirea a intrat în carantină

Directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Manuela Trifan, a confirmat pentru Televiziunea intermedia Suceava că șase persoane din anturajul IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, au fost confirmate pozitiv după ce au fost testate pentru coronavirus. În total, au fost recoltate probe de la un număr de 37 de persoane cu care înaltul prelat a intrat în contact, 22 de la Mănăstirea Sfântul Ioan și 15 de la Căminul de Bătrâni aflat în administrarea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Dintre acestea, 6 au avut rezultat pozitiv, restul fiind negative. Astfel că Mănăstirea Sfântul Ioan a intrat în carantină.

De asemenea, au mai fost recoltate probe și de la un număr de la un număr de 25 de preoți din mai multe parohii din județul Suceava care au intrat în contact cu IPS Pimen, rezultatele urmând să fie primite în zilele următoare.

IPS Pimen este internat la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București, după ce a fost infectat cu coronavirus.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *