6 persoane intoxicate cu monoxid de carbon la Baia, pe când foloseau un generator de electricitate cu benzină într-o casă aflată în construcție

La 23.12.2020, ora 18:12, lucrătorii Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini, au fost sesizaţi prin 112 de către B.M., cu privire la faptul că în comuna Baia, strada Învățător Gavrilescu un bărbat se simte rău și a căzut în locul în care era un generator în funcțiune.

La locul producerii evenimentului s-a deplasat o patrulă, care a constatat că în jurul orei 18.00, P:I.D., de 32 ani, P.G.A., de 20 ani, P.M.G., de 27 ani, B.M., de 27 ani, P.C., de 38 ani, toți localnici, se aflau la locuința lui C.P., de 38 ani, de la adresa indicată, unde îl ajutau pe acesta la niște lucrări de finisare a decorativei de interior a pereților.

Întrucât casa nu era încă racordată la rețeaua de energie electrică, aceștia foloseau un generator pe benzină pentru a produce energia electrică necesară desfășurării activităților, pe care l-au poziționat în interiorul casei, geamurile și ușile fiind închise.

La un moment dat celor care se aflau în interior a început să li se facă rău, iar B.M. a ieșit afară și a apelat 112, solicitând intervenția unei ambulanțe.

La fața locului a ajuns un echipaj din cadrul SAJ Fălticeni, care l-a transportat pe P.G.A. la UPU Suceava, iar celelalte 5 persoane s-au prezentat la CPU Fălticeni, cu alte autoturisme personale.

Diagnosticul după primele investigații medicale, ale celor 6 victime este „intoxicație involuntară cu monoxid de carbon”.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, iar în funcție de evoluția stării de sănătate a celor 6 persoane se va dispune procedural.

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *