60 de metri cubi de buștean de gater confiscați la Bogdănești

La 19.02.2019, ora 21.00, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe  un  DC neclasificat din comuna Bogdănești,  ansamblul rutier condus de un bărbat de 44 de ani din comuna Râșca, care transporta material lemnos în baza unor avize de însoțire emise de un ocol silvic din județul  Neamț, destinatar fiind o societate comercială cu sediul în comuna Bogdănești.

Întrucât documentele prezentate pentru control cuprindeau neclarități cu privire la proveniența materialului lemnos, polițiștii însoțiți de specialiștii Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un control la sediul ocolului silvic din județul Neamț și la sediul societății comerciale din comuna Bogdănești, ocazie cu care, la final, la 27.02.2019, s-a constatat faptul că, spațiul depozitului firmei nu este împrejmuit și în depozit s-a primit cantitatea de 55,98 m.c. buștean de gater fără ca rubrica provenienței legale să fie completată.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a societății cu sediul în comuna Bogdănești pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, fiind aplicate 2 amenzi în valoare de 10.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 55,98 m.c. buștean de gater de esență rășinoase în valoare de 19.692 lei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *