60 de metri cubi tocătură lemn fără acte, confiscați de la o firmă suceveană, alți 10 metri cubi de lemn transportat ilegal, la Crucea, Frasin, Voitinel și Sucevița, rezultatul unor acțiuni de a polițiștilor suceveni

Ieri, 28 octombrie a.c.,  polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice împreună cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase la o societate comercială de pe raza judeţului Suceava.

În urma efectuării balanței dintre stocurile scriptice raportate si stocurile faptice de material lemnos inventariate, echipa de control a constatat faptul că, societatea comercială deține în depozit cantitatea de 58,01 mc tocătură provenită din lemn specia fag si 2,92 mc tocătură provenită din lemn specia paltin de câmp. De asemenea, s-a constatat faptul că operatorul economic nu respectă prevederile legale privind modul de completare si operare in aplicaţia informatică, al avizelor de însoțire a materialului lemnos.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii comerciale pentru încălcarea perevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de  58,01 mc tocătură provenită din lemn specia fag și 2,92 mc tocătură provenită din lemn specia paltin de câmp în valoare de 9.905,31 lei.

 

Toti ieri, pe la ora 07.30, poliţişti din cadrul I.P.J. Suceava, Serviciul de Ordine Publică- Biroul Combaterea Delictelor Silvice, au oprit pentru control pe DJ 177 A, pe raza localității Frasin, autoutilitara condusă de un bărbat de 34 de ani din comuna Crucea, care transporta conform avizului de însoţire, cantitatea de 4 m.c. lemn foc de esenţă mesteacăn.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul din comuna Crucea transporta cantitatea totală de 8,34 m.c. lemn foc de esenţă mesteacăn, în plus cu 4,34 m.c. față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Frasin.

Joi după amiază, pe la ora 16.20, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe raza comunei Voitinel, autoutilitara condusă de un bărbat de 27 de ani din comuna Vicovu de Jos, care transporta cantitatea de 0.955 m.c lemn foc de esenţă molid şi cantitatea de 1.488 m.c. bușteni gater de esenţă brad.

Întrucât conducătorul auto a afirmat că nu deţine aviz de însoţire pentru materialul lemnos transportat, a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea pervederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

O oră mai târziu, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe raza comunei Sucevița, autoutilitara condusă de un bărbat, care transporta, conform avizului de însoţire cantitatea de 5,119 mc biomasă de esenţă rășinoase.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportat, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, în autoutilitară se afla un plus de 2,94 mc biomasă de esenţă rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *