Mopan Suceava
Actualitate

6000 de lei și 10.000 de euro, bani recuperați de la hoți de polițiștii suceveni

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale – Poliția Municipiului Suceava au reușit în timp scurt documentarea activității infracționale în două cauze de furt, recuperând un prejudiciul de peste 55.000 lei care a fost restituit proprietarilor.

 La data de 29.08.2023, orele 15:00, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată direct de către o tânără din mun. Suceava despre faptul că, la aceași dată în jurul orelor 14:00, în timp ce se afla în parcarea unui centru comercial din municipiul Suceava, persoane necunoscute i-au sustras rucsacul în care avea documente și suma de 6000 lei.

Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că persoana vătămată în vârstă de 21 ani, din mun. Suceava, în jurul orelor 13:00 s-a deplasat la în zona unui centru comercial unde funcționează și o entitate publică în vederea schimbării unor acte de identitate, ulterior așezându-se pe marginea din beton de la fântâna arteziană, loc unde a așezat și rucsacul în care avea suma de 6.000 lei și mai multe documente personale.

La scut timp persoana vătămată a plecat din acel loc cu un autoturism însă fără a mai lua și rucsacul. După aproximativ 30 de minute, tânăra a revenit la fântâna arteziană, dar nu a mai găsit rucsacul.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „furt”, iar în urma activităților întreprinse de către polițiștii Poliției Municipiului Suceava, persoana  bănuită de comiterea faptei a fost identificată ca fiind un bărbat de 57 ani, din mun. Suceava.

Cu ocazia audierii, bărbatul  a recunoscut comiterea faptei, predând de rucsacul în care se afla suma de 5850 lei.

Rucsacul, împreună cu suma de bani și documentele din interior, au fost returnate persoanei păgubite.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii BIC din cadrul Poliției Municipiului Suceava, pentru comiterea infracțiunii de „furt”.

 

La data de 27.08.2023 Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată  de către un bărbat de 34 ani, cu privire la faptul că a lăsat o borsetă  în care avea suma de 10.090 euro în toaleta unei stații de alimentare cu carburanți din municipiul Suceava și ulterior nu a mai găsit-o, fiind sustrasă de către persoane necunoscute.

În urma activităților investigative și de cercetare penală intreprinse de către polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale – Poliția Municipiului Suceava, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei, ca fiind un bărbat de 49 ani, din sat Roșcani, oraș Liteni.

Cu ocazia audierii, bărbatul a recunoscut comiterea faptei, predând borseta în care se afla suma de 10.090 euro precum și mai multe documente pe numele părții vătămate.

Borseta împreună cu suma de bani și documentele, au fost returnate persoanei vătămate.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii BIC din cadrul Poliției Mun. Suceava, pentru comiterea infracțiunii de „furt”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *