61 de milioane de euro, sumă atrasă pentru proiecte europene în municipiul Suceava, în exercițiul financiar 2016- 2020, transmite primarul Ion Lungu

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat azi într-o conferință de presă că în data de 10 aprilie va fi organizată o licitație pentru construirea centrului multifuncțional Arta, din cartierul Ițcani al municipiului reședință de județ.

Acest anunț a fost un prilej de a fi trecute în revistă proiectele cu finanțare europeană din exercițiul financiar 2016- 2020 al Primăriei municipiului Suceava. este vorba despre circa 61 de milioane de euro care au fost atrase ori vor fi atrase, pentru 13 proiecte de dezvoltare a orașului, 11 cu bani europeni  – 52,12 milioane de euro, diferența fiind reprezentantă de proiectele implementate cu bani elvețieni, pentru iluminatul stradal cu leduri,  cinci autobuze electrice și în completare, iluminat cu leduri în școlile din municipiul Suceava.

Primarul Ion Lungu a trecut în revistă și celelalte proiecte care au fost realizate, demarate ori promovate în perspectiva finalizării lor până la sfârșitul anului 2020.  Este vorba despre 13 proiecte, 11 fiind pe Axa 4 – dezvoltare durabilă. La această categorie au fost evidențiate sistemul integrat de transport public ecologic – autobuze electrice care trebuie să vină, reamenajarea malurilor râului Suceava pentru o zonă de agrement, amenajare Parcul Șipote, urmând ca mâine să se desfășoare o ultimă discuție cu cei din conducerea Direcției Silvice Suceava pentru a se definitiva toate punctajele, cu delimitările de parcele și suprafețe cadastrale pentru a se demara solicitarea oficială a a terenurilor vizate de municipalitate. Se preconizează un proiect de 370 de mii de euro pentru reabilitarea stadionului din Ițcani. Proiectele de construire a două grădinițe, deja configurat dar și un al treilea, pentru ridicarea unei grădinițe în cartierul Ițcani, lucrări de pregătire pentru învățământul dual la colegiile tehnice Petru Mușat și de Industrie Alimentară; reablitarea primăriei și altele, în total 11 proiecte.

Mai sunt și cele două proiecte cu fonduri elvețiene, care nu sunt terminate, iluminat public inclusiv în unitățile de învățământ și cele 5 autobuze electrice care vor ajunge la Suceava, a dat asigurări primarul Ion Lungu, pe data de 19 aprilie 2019.

”Este o prioritate pentru noi, mă bucur că lucrurile încep să se dezlege. Numai mâine nu-i poimâine, vine anul 2020 și încă nu am reușit să implementăm aceste proiecte”,a transmis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *