61 de preoți eligibili pentru funcția de protopop al Protopopiatului Rădăuți. Alegerea va fi făcută mâine, 30 octombrie

Mâine va fi ales noul protopop al Protopopiatului Rădăuți. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a publicat lista clericilor din cadrul Protopopiatului Rădăuți eligibili pentru a candida la funcția de protopop, care a rămas liberă după încetarea din viață a părintelui protopop Petru Lupăștean Barfă

În publicația Viața Bisericii, într-un articol semnat de Pr. Ștefan Mihalcea, se arată că, conform Art. 70, alin (2) din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, „Protopopul se numeşte de către chiriarh pe o perioadă de patru ani, într-o şedinţă de lucru a Permanenţei Consiliului eparhial, ţinându-se seama de următoarele criterii: media generală de licenţă în teologie – minimum 8,50, cel puţin 5 ani vechime în preoţie, fără impedimente canonice sau condamnări penale, cu o activitate deosebită liturgică, administrativ-pastorală, misionară, culturală şi socială, bucurându-se de o bună apreciere în societate.”

Sectorul Administrativ-bisericesc a publicat lista preoților din cadrul Protopopiatului Rădăuți care îndeplinesc condițiile pentru a candida la funcția de protopop. Aceasta poate fi consultată în documentul anexat:

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *