6139 de absolvenți ai clasei a VIII-a s-au înscris pentru Examenul de evaluare națională, în județul Suceava

Într-o conferință de presă organizată astăzi, Inspectoratul Școlar Județean Suceava  a oferit detalii privind modul în care va fi organizat Examenul de evaluare națională, în unitățile școlare din județ:

Astfel, probele scrise ale Examenului de evaluare națională pentru absolvenții clasei a VIII-a vor avea loc în zilele de 14 iunie 2022, la Limba și literatura română și 16 iunie 2022, la Matematică.

În județul Suceava sunt înscriși pentru a susține aceste probe 6139 de elevi. Examenul va fi organizat în 159 de centre de examen.

Pentru evaluarea lucrărilor au fost constituite trei Centre zonale de evaluare: Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava și Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava.

Conform procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, au fost aprobate 26 de solicitări de desfășurare a examenului în condiții speciale, după cum urmează:

– prelungirea timpului de lucru cu 1-2 ore pentru 21 elevi, dintre care 10 susțin probele cu interpret mimico-gestual, 5 beneficiază de redactarea lucrării scrise prin utilizarea unor instrumente compensatorii,  1 beneficiază de prezența unui însoțitor în sala de examen, iar 2 de susținerea probelor într-o sală separată și cu citirea subiectelor de către un profesor asistent;

– susținerea probelor într-o sală separată pentru 3 elevi, dintre care 2 cu dispozitiv de monitorizare a glicemiei (telefon mobil);

– transmiterea subiectelor prin dictare de către unul din profesorii asistenți pentru 2 elevi, dintre care 1 beneficiază și de redactarea lucrării scrise prin dictare către unul din profesorii asistenți.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *