63 de cadre didactice, 12 angajați din personalul auxiliar și 24 de elevi infectați cu noul coronvirus, situația la zi în școlile sucevene

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă, a prezentat astăzi o imagine relevantă dar deloc optimistă în ceea ce privește evoluția pandemiei Covid – 19 în unitățile de învățământ din județul Suceava.

În cursul zilei de astăzi, 6 octombrie, 6 cadre didactice de la școlile din județ  au fost confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus. Este vorba despre o învățătoare de la o școală din Solca, o învățătoare de la Școala Dimitrie Păcurar din Șcheia, o învățătoare de la o școală din Suceava , o profesoară de la Liceul Tehnologic din Câmpulung Moldovenesc, o profesoară de la Colegiul Național Mihai Eminescu din  Suceava, o îngrijitoare de la grădinița cu program prelungit din cartierul Obcine – Suceava.

În total, 63 de cadre didactice și 12 angajați din rândul personalului auxiliar au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus de la începutul anului școlar.

În ceea ce privește elevii care au fost găsiți ca fiind infectați cu noul coronavirus, numărul acestora, înregistrat la Direcția de Sănătate publică Suceava, este de 24. Vestea bună este aceea că nu sunt focare de infecție în diferite școli, copiii infectați provenind de la unități școlare răspândite  pe raza întregului  județul.

Astfel, la Direcția de Sănătate Publică Suceava a fost înregistrat ca fiind infectat cu noul coronavirus un elev de clasa la  o școală generală  din Vatra Dornei,   un elev de clasa a XI-a de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare din Suceava”, un elev de clasa a X-a de la Liceul Lațcu Vodă din Siret, un elev de clasa a X-a și un altul de clasa a XI- a de la Colegiile Mihai Eminescu respectiv Dimitrie Cantemir din Suceava; un elev de clasa a X-a de la Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachi din Rădăuți; un elev de clasa a treia de la o școală din Suceava, frate cu eleva infectată cu noul coronavirus de la Colegiul Național Mihai Eminescu, care a fost identificată anterior ca fiind purtătoare a acestui virus.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *