Mopan Suceava
Actualitate

66 de amenzi, în principal pentru viteză excesivă, aplicate de polițiști în zona Grupului Școlar, în numai 3 ore

S-au scris zeci de texte în presă, s-au realizat zeci de reportaje și anchete, s-au luat probe la asfalt și la mâzga de pe Calea Unirii, din Zona Grupului Școlar din municipiul Suceava, acolo unde, în fiecare săptămână, măcar două-trei mașini plonjează de pe șosea în decor. Precum se știe, în zonă,  limita maximă de viteză permisă este de 40 de kilometri pe oră.

În cursul zilei de ieri, duminică,  25 februarie, polițiștii suceveni au decis, în sfârșit să urmărească traficul de pe acea porțiune de șosea cu ghinion pentru șoferi. În decurs se numai trei ore (între 9.00 – 12.00), ieri dimineață, aceștia au constatat nu mai puțin de 66 de încălcări ale legii, în primul rând pentru depășirea  limitei legale de viteză, fiind aplicate 66 de amenzi, în valoare totală de 38.300 de lei. În 5 cazuri, șoferii conduceau cu peste 90 de kilometri pe oră, cu peste 50 de kilometri pe oră mai mult decât limita impusă.

Întru-n comunicat transmis de IPJ Suceava se arată că, având în vedere numărul mare de evenimente rutiere care au avut loc în ultima perioadă de timp pe str. Calea Unirii din mun. Suceava, în zona “Grup Școlar”, ce au avut ca și cauză principală a producerii – viteza neadaptată la condițiile de drum, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Suceava au organizat, în data de 25.02.2024, intervalul orar 09-12, o acțiune având drept scop prevenirea accidentelor rutiere pe sectorul de drum mai sus arătat, ocazie cu care au fost constatate următoarele:

  1. Total sancțiuni aplicate = 66, în valoare de 38.300 lei, dintre care:
  • Viteza:

+31-40 km/h – 27 sancțiuni

+41-50 km/h – 18 sancțiuni

+50 km/h – 5 sancțiuni

  • Conducere agresivă – 1 sancțiune
  • Centuri de siguranță – 13 sancțiuni
  • Alte abateri – 2 sancțiuni
  1. Permise de conducere reținute – 7

Polițiștii suceveni dau asigurări că acest tip de acțiuni punctuale vor fi continuate atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte în zona respectivă.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *