67 DE LUCRĂTORI LA NEGRU DEPISTAȚI DE INSPECTORII DE MUNCĂ, LUNA TRECUTĂ

Inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnaru a prezentat ultima statistică a instituției privind respectarea legislației muncii în județul nostru. Astfel, în perioada 01–30.06.2018, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Suceava au efectuat 310 controale, din care 236 în domeniul relaţiilor de muncă şi 74 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Pentru deficienţele constatate, au fost aplicate 180 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 389.500 lei. În luna iunie, au fost depistate 67 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, din care: 31 persoane depistate ale căror contracte individuale de muncă nu au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activității; 32 persoane depistate la muncă fără contract individual de muncă; 2 persoane depistate la muncă în perioada în care au contractul individual de muncă suspendat; 2 persoane depistate la muncă în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial.

În ceea ce privește  activitatea în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii de muncă suceveni au efectuat 74 de controale. În urma controalelor efectuate, s-au aplicat 75 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 8.000 lei.

Ca urmare a interogării registrului general de evidenţă a salariaţilor, s-a constatat faptul că, la data de 01.07.2018, figurează ca fiind înregistrate în  județul Suceava un număr de 127.025  contracte individuale de muncă active din care 119.280 pe durată nedeterminată și 7.745 pe durată determinată.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *