7 clase de învățământ dual, din toamnă, la colegiile tehnice din municipiul Suceava

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat azi într-o conferință de presă că un număr de patru licee din Suceava vor avea începând cu anul școlar 2019 – 2020, clase de învățământ dual. Este vorba despre formularea mai sofisticată și mai lipsită de profunzime dar agreată mai nou, pentru vechile școli profesionale, care au funcționat cu bune rezultate în România de dinainte și de după revoluția din decembrie 1989 până când un anumit ministru al educației a decis că acest sistem de învățământ care asigura pregătirea tinerilor pentru a se califica într-o meserie n-ar mai fi fost de actualitate.

Timpul l-a contrazis pe acel ministru al educației iar acum se fac eforturi de către comunitățile locale, care au preluat în administrare unitățile de învățământ preuniversitar să reînființeze învățământul profesional, redenumit acum ”învățământ dual”.

Ion Lungu a arătat că la Colegiul Tehnic Petru Mușat vor fi înființate patru clase de învățământ dual, în parteneriat cu firme din Suceava care au nevoie de meseriași pentru propria activitate  în domeniul construcțiilor ori în alte domenii economice, din zona industrială în principal, în care își desfășoară activitatea.

Câte o clasă de învățământ dual va funcționa ori va continua să funcționeze la colegiile tehnice Samoil Isopescu, Alexandru Ioan Cuza și Colegiul Tehnic Alimentar. În total, de anul viitor, în colegiile tehnice din municipiul Suceava vor funcționa, prefigurează primarul Ion Lungu, un număr de 7 clase de învățământ dual, unde vor fi pregătiți meseriași pentru firme din județ care și-au manifestat disponibilitatea de a sprijini învățământul profesional.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *