7 PERSOANE BĂNUITE DE COMITEREA UNOR INFRACŢIUNI GRAVE AU AJUNS ÎN ARESTUL IPJ SUCEAVA, ZILELE TRECUTE

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, în ultimele două zile peste 50 de poliţişti judiciarişti au lucrat la documentarea unor cauze complexe de ultraj, distrugere prin incediere sau furt, reuşind identificarea persoanelor bănuite, asigurarea materialului probator, reţinerea a 7 persoane şi introducerea acestora în arestul IPJ Suceava.
După documentarea cauzelor, poliţiştii au dispus măsuri conform legii, toţi participanţii la punerea în executare a rezoluţiei infracţionale fiind reţinuţi şi introduşi în arestul IPJ Suceava.

Astfel, la 06.07.2018, în urma continuării cercetărilor în cauza privind incendierea cabanei aparținând unui bărbat de 53 de ani, din comuna Vama, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Suceava și ai Poliției municipiului C-lung Moldovenesc au reușit identificarea autorilor faptei ca fiind doi localnici de 19 și 55 de ani. Polițiștii au stabilit faptul că, în seara zilei de 30.06.2018, tânărul de 19 ani a achiziționat benzină de la o stație de alimentare cu carburant, după care, împreună cu bărbatul de 55 de ani s-au deplasat la cabana victimei unde au spart geamul ușii de acces și au aruncat benzină în interior, au stropit pereții exteriori ai cabanei și au dat foc, imobilul arzând în totalitate până la sosirea echipajelor de pompieri.

Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a emis mandate de percheziție domiciliară pentru locuințele celor doi suspecți și a unui alt bărbat în calitate de martor, care au fost puse în executare în dimineața zilei de 06.07.2018.
După efectuarea perchezițiilor domiciliare, cei trei bărbați au fost conduși la sediul poliției pentru audieri, după care, cei doi suspecți de 19 și 55 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de „distrugere prin incendiere”, iar la 07.07.2018 au fost prezentați Judecătoriei C-lung Moldovenesc, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Poliţiştii judiciarişti au desfăşurat activităţi sub coordonarea procurorului şi într-o altă cauză de o gravitate deosebită sesizată la data de 06.07.2018 când Poliția orașului Vicovu de Sus, a fost sesizată despre faptul că, pe raza comunei Brodina a avut loc un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unui polițist de frontieră, iar conducătorul auto a părăsit locul faptei.
Polițiștii au stabilit în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona satului Sadău din Brodina, o patrulă a poliției de frontieră a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în Marea Britanie, însă conducătorul auto nu s-a conformat și a întors autoturismul, accidentându-l pe unul dintre polițiști. Automobilul a fost găsit incendiat pe drumul forestier „Tinosu” de pe raza comuna Ulma. Au fost identificate în portbagajul vehiculului mai multe pachete de țigări ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de polițiștii de frontieră, sub aspectul comiterii infracțiunii de „contrabandă”.
Conducătorul auto de 23 de ani, din Straja, a fost identificat ulterior și testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Acestuia i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestora”, fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.
În cauză, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea continuării cercetărilor și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ultraj”, ocazie cu care, la 07.07.2018, în baza probatoriului administrat, inculpatul a fost prezentat Judecătoriei Rădăuți, care a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Poliţiştii judiciarişti din cadrul Postului de Poliţie Comunală Şcheia au propus efectuarea urmăririi penale față de trei tineri bănuiţi de comiterea unui furt pe raza localităţii Şcheia. La data de 06.07.2017, la propunerea organului de cercetare penală, însuşită de unitatea de parchet, Judecătoria Suceava a emis 6 mandate pentru efectuarea de percheziții domiciliare la imobilele folosite de către cei trei suspecți, mandate care au fost puse în executare la data de 07.07.2018, ora 06.00. În aceeași zi suspecții au fost audiați iar la terminarea audierii, au fost emise pe numele acestora ordonanțe de reținere pentru 24 ore.
Cei în cauză urmează să fie prezentați la Judecătoria Suceava în vederea luării măsurii arestării preventive. Inculpații au fost depuși în arestul IPJ Suceava.

Tot la data de 06.07.2018 s-au continuat cercetările privind accidentul de circulație soldat cu pagube materiale produs la 30.06.2018 pe strada Artur Gorovei din municipiul Fălticeni, iar conducătorul auto în momentul accidentului, respectiv un bărbat de 47 de ani, din municipiul Fălticeni, avea o alcoolemie de 2,70 g/l alcool pur în sânge. În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale în calitate de suspect pentru comiterea infracțiunii de „conducere unui autovehicul de către o persoană cu alcoolemie peste limita legală”.
Față de suspect s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore și a fost încarcerat urmând să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni cu propunerea de arestare preventivă.

Please follow and like us:

One thought on “7 PERSOANE BĂNUITE DE COMITEREA UNOR INFRACŢIUNI GRAVE AU AJUNS ÎN ARESTUL IPJ SUCEAVA, ZILELE TRECUTE

  • 23 iulie 2018 la 6:36
    Permalink

    Ma mir ca nu ajung in arest si unii care posteaza pe aici comentarii despre pretentiile Politiei Rutiere de a face ea legile circulatiei. Adica nu doar legea pe drumurile publice. Dar timpul nu este pierdut nu?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *