70.000 de lei, suplimentare de fonduri pentru înființarea ”Muzeului de Artă Sacră” din Fălticeni, anunțată de președintele CJ, Gheorghe Flutur

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că va suplimenta cu 69.378 lei sumele destinate înființării „Muzeul de Artă Sacră” din municipiul Fălticeni, obiectiv promovat la finanțare prin Compania Națională de Investiții – CNI.

Sumele sunt necesare pentru actualizarea unor studii, obținerea avizelor și verificare tehnică. Muzeul va fi realizat prin punerea în valoare a clădirii care a găzduit unul din consulate Austro-Ungare în perioada 1886-1918.

Clădirea, unicat din punct de vedere arhitectural în zonă, este realizată în stil neo-clasic. Prin realizarea acestui obiectiv se va realiza un spațiu expozițional permanent care va pune în valoare ansamblul arhitectural în sine precum și patrimoniu existent al Muzeului Național al Bucovinei. Construcțiile social-culturale și administrative vor însuma peste 500 mp amplasate pe o suprafață de teren de aproximativ 50 de ari.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *