70.000 metri pătraţi de vegetaţie uscată arsă într-un incendiu provocat de o fetiţă de 11 ani din Voitinel

Ieri, 04.03.2019, la ora 12.08, polițiștii Secției 4 Poliție Gălănești au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie din comuna Voitinel, despre faptul că are loc un incendiu de câmp provocat de o fetiţă de 11 ani din aceeași localitate.

La sosirea la fața locului, respectiv terenul aparținând Primăriei comunei Voitinel, s-a constatat că ardea vegetația uscată. Au intervenit pompierii din cadrul I.S.U. ”Bucovina” Suceava – Detașamentul de Pompieri Rădăuţi cu 3 autospeciale, pompierii civili din cadrul Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Voitinel, o autospecială din cadrul Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Gălănești și o autospecială din cadrul  Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bilca, care au localizat și stins incendiul.

Cauza incendiului, stabilită de pompieri din cadrul I.S.U. Suceava, a fost:  foc în aer liber, mijlocul care a produs aprinderea fiind un chibrit. Incendiul a izbucnit de la niște reziduri menajere care au fost aprinse de către fetiţa de 11 ani din comuna Voitinel și s-a extins pe o suprafață de 70.000 m2 de vegetația uscată.

În urma incendiului au ars aproximativ 70.000 m2 vegetație uscată de pe terenul proprietatea Primăriei comunei Voitinel din care 20.000 m2 fiind plantație de salcâm. Au fost salvate locuințele învecinate care se aflau lângă terenul Primăriei.

În urma incendiului nu au rezultat victime omenești sau pagube materiale.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „distrugere din culpă”.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *