704 cazuri de covid active în județul Suceava, în scădere față de ieri. De două ori mai mulți bolnavi se internează decât ies din spital. Nu mai sunt locuri la ATI pentru bolnavii covid

Astăzi  în județul Suceava sunt 704 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție. O scădere foarte mare în doar 3 zile a numărului de cazuri active.

Dar, așa cu se va vedea, cazurile grave de infectare cu covid, nu își găsesc loc în secțiile ATI din județ, cele de la Spitalul județean Suceava și de la Spitalul municipal Rădăuți, singurele care au pregătite paturi ATI pentru bolnavii de Covid. De  mai multe zile, nu mai sunt locuri la ATI pentru pacienții covid din județul Suceava.

La nivel de județ, Suceava stă bine, iar în ceea ce privește distribuirea cazurilor de covid pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localități, 16 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 21 au câte un caz în evoluție, 49 au sub cinci cazuri în evoluție, 15 au sub zece cazuri în evoluție iar 13 au peste zece cazuri în evoluție.

În tabelele prezentate mai jos, este arătată evoluția pandemiei covid pentru fiecare localitate în parte din județ.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 261 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 32.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 15 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 7 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 555 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 152 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 13 pacienți sunt în zona tampon și 390 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 152 pacienți diagnosticați Covid-19:

– 5 prezintă forme ușoare;

– 95 prezintă forme medii ale bolii;

– 34 prezintă forme severe;

– 18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 9 pacienți sunt ventilați non – invaziv și 1 intubat ventilat invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 321 paturi libere, din care 44 pentru pacienți Covid-19, 245 în sectorul non-Covid și 32 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 0 paturi pentru pacienți Covid, sunt 24 ventilatoare libere, din care 8 pentru pacienții Covid-19, și 16 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 32 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (4 cu forme ușoare, 19 prezentând forme medii, 7 forme grave, 2 forme critice), 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 53 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 2 pacienți, 0 locuri fiind disponibile.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 14 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 6 prezintă forme medii, 8 forme grave, persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 7, fiind libere 21 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 26 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (13 forme medii și 13 cu forme grave), și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind liber 1 loc în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 28 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (11 cu forme ușoare și 17 prezentând forme medii), și 6 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 16 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 9 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (toate cele 9 persoane cu formă medie), și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 16 locuri în sectorul Covid.

La nivelul județului sunt disponibile 155 de locuri libere Covid și 47 locuri pentru zona tampon.

Total persoane vaccinate la nivelul județului Suceava: 50919, din care 31791 persoane cu rapel.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *