Mopan Suceava
Educatie

70,8 %: rata de promovare înregistrată în județul Suceava la examenul național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2022) – după contestații

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a anunțat că Ministerul Educației a publicat rezultatele înregistrate de candidații care au susținut proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2022.

În județul Suceava, după soluționarea contestațiilor, au fost declarați promovați 206 candidați cu medii între 8 și 10, rata de promovare înregistrată fiind de 70,8 % (2,42 % diferență de creștere, comparativ cu afișarea rezultatelor inițiale – 68,38 %)Se precizează că pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

4  candidaţi au fost notați cu 10,  iar 28 de candidați au primit note între 9,50 și 9,99.

85 de candidați nu au promovat examenul (29,2%).

Se reamintește că la proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ s-au înscris 327 candidaţi, din care 309 prezenţi şi 18 absenţi, 18 candidați s-au retras, iar în centrele de evaluare au fost notate 291 de lucrări, din care 60 contestate.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare, se arată în comunicatul de presă transmis de IȘJ Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *