Mopan Suceava
ActualitateAdministratie

72,8 milioane de euro pentru reabilitarea rețelelor termice în municipiul Suceava, contract semnat ieri de primarul Ion Lungu la Ministerul Energiei

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că a semnat ieri, 16 februarie, la Ministerul Energiei, contractul pentru reabilitarea sistemului de transport și distribuție energie terimică în municipiul Suceava. Valoarea acestuia este de 362,29 milioane de lei ( 72,81 milioane de euro). Este primul contract semnat la nivel national pe Fondul de modernizare – Rețele termice inteligente.

”Împreună cu domnul ministru al energiei Sebastian Burduja, am semnat la Ministerul Energiei contractul privind „Reabilitarea sistemului de transport și distribuție energie termică în municipiul Suceava” în valoare totală de 362.290.407,72 lei (72.817.801,48 euro).

Proiectul a fost aprobat pe Fondul de Modernizare, Program Cheie 5, Domeniul de investiții 5.3 – „Sprijin pentru modernizarea și dezvoltarea rețelei inteligente de termoficare”, fiind primul contract semnat la nivel național pe componenta de termoficare.

Contractul prevede:

-reabilitarea a 19,450 kilometri de conducte primare(reabilitare cămine de termoficare, vane, suporți de beton);

-reabilitarea a 51,792 km rețele termice secundare(înlocuirea conductelor existente uzate aferente circuitelor de încălzire, apă caldă de consum și recirculare apă caldă de consum, cu un sistem legat preizolat, reabilitare cămine de termoficare, vane, contoare,suporți din beton);

-reabilitarea a 9 puncte termice(modernizarea echipamentelor,a instalațiilor aferente, precum și a clădirilor în care sunt amplaste echipametele).

Durata de execuție a investiției este de 32 luni, din care 5 luni realizare proiect tehnic.

Prin implementarea acestui proiect se vor reduce semnificativ pierderile din rețeaua de transport – distribuție, ceea ce va conduce la reducerea subvențiilor pe care le plătește municipalitatea pentru încălzirea orașului.

Realizarea acestui proiect va conduce la realizarea unui serviciu eficient și civilizat de termoficare în municipiu Suceava”, a transmis primarul Sucevei, Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *