73,15% dintre absolvenții de liceu din acest an, au luat BAC-ul. 2 candidați, unul de la CN Petru Rareș și celălalt de la CN Mihai Eminescu au obținut media 10

Ministerul Educației a publicat astăzi, 5 iulie, pe site-ul dedicat (link inserat ulterior către bacalaureat.edu.ro), rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021.

Rezultatele au fost afișate atât pe pagina web menționată anterior, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

În județul Suceava, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 69,22% (67,13% în sesiunea iunie-iulie 2020). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 73,15%, iar pentru promoțiile anterioare – 30,57%.

Au promovat 3437 de candidați, dintr-un total de 4965 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 3297 de candidați provin din promoția curentă, iar 140 de candidați din promoțiile anterioare.

2 candidați au obținut media 10, câte unul de la Colegiul Național ”Petru Rareș” și Colegiul Național ”Mihai Eminescu”.

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

  • 39 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
  • 1 a obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă;
  • 71 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică – 22 / Istorie – 49)
  • 282 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *