Mopan Suceava
Actualitate

Tânăr de 26 de ani găsit mort pe drumul dintre Moara și Frumoasa. Autorul accidentului a fugit și s-a baricadat în casă

În această dimineață, in jurul orei 06:20, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată cu privire la faptul că pe drumul județean care face legătura între localitățile Moara și Frumoasa se afla o persoană decedată.

Echipa operativă deplasată la fața locului împreună cu tehnician criminalist a identificat cadavrul ca aparținând unui bărbat de 26 de ani și a concluzionat faptul că decesul a survenit cel mai probabil ca urmare a unui accident rutier, șoferul părăsind locul faptei, transmit reprezentanții IPJ Suceava.

De îndată s-au constituit mai multe echipe de căutare, fiind instalate filtre de căutare pe căile de acces din zona. Totodată, o echipa operativă complexă, formată din polițiști din cadrul Serviciului Rutier- IPJ Suceava si Biroului Rutier- Politia Municipiului Suceava, a  desfășurat activități investigative, criminalistice și de cercetare penală, în doar circa 2 ore de la producerea evenimentului reușindu-se identificarea vehiculului implicat precum și stabilirea identității șoferului.

Urmare a unui complex de activități investigative, s- a reușit localizarea șoferului, respectiv un tânăr de 21 ani care se afla într-un imobil de pe raza comunei Moara.

Echipaje de polițiști s-au deplasat la locuința în cauză, însă tânărul de 21 ani nu s- a conformat solicitărilor polițiștilor, refuzând accesul acestora pe proprietatea privata.

Prin lucrător specializat, s- a inițiat o procedura de negociere condescendenta, cu utilizarea tuturor canalelor de comunicare.

În urma abordării profesioniste s- a reușit extragerea în condiții de siguranță a tânărului de 21 ani, fără a fi necesara utilizarea forței, bărbatul fiind preluat și condus la sediul Serviciului Rutier pentru îndeplinirea procedurilor legale.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, bărbatul a fost testat și cu privire la prezenta în organism a unor eventuale substanțe  interzise, rezultatul fiind negativ.

Tânărul a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea probelor biologice.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului, urmând a fi dispuse masuri procesuale fața de tânărul de 21 ani.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *