Mopan Suceava
ActualitatePolitica

Gheorghe Flutur: „Astăzi a început turnarea primului strat de asfalt, pe drumul finanțat de Consiliul Județean Suceava, pe ruta Mălini – Borca. Ne ținem de cuvânt.”

Astăzi a început turnarea primului strat de asfalt, pe drumul finanțat de Consiliul Județean Suceava, pe ruta Mălini – Borca, anunță președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur.

”Așa cum am spus despre drumul județean Mălini-Borca, ne ținem de cuvânt. Firma care construiește acest drum, a început să toarne efectiv primul strat de asfalt”, a transmis Flutur. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, precizează că a stabilit un calendar de execuție a lucrărilor, iar în luna mai vor fi turnați 9 km din cei 14 km ai drumului, urmând ca în luna iunie să se toarne primul strat pe aproape toată lungimea drumului. Mai sunt de refăcut câteva poduri și podețe, dar în cea mai mare parte patul drumului este pregătit pentru asfaltare, a mai precizat Flutur.

„Este unul din cele mai complexe trasee pe care îl finanțează CJ Suceava, care face legătura între Valea Moldovei și Valea Bistriței prin Obcina Stânișoarei. Intrăm în al doilea an de când se lucrează la construcția acestui drum. Cei din județul Neamț au venit deja cu drumul până sus, noi am avut acum câțiva ani un litigiu pe teritoriul județului Suceava cu o altă firmă de construcție, dar l-am rezolvat, iar anul acesta până în toamnă și această porțiune de drum va fi finalizată. CJ Suceava pregătește un program amplu pentru Mălini în noul Program Operațional Regional 2021-2027. Este vorba de legătura municipiului Fălticeni prin Horodniceni, Cornu Luncii și Mălini și modernizarea acestui drum, construirea unui pod nou peste apa Moldovei, între Cornu Luncii și Malini, lărgirea drumului din Mălini, consolidarea celorlalte poduri până la pârtia de schi Pojorâta, dar și modernizarea tronsonului de drum de la Gura Humorului, Capu Câmpului, Valea Moldovei, legătura cu Malini. Aceste drumuri merg spre autostrada Unirii A8 la Borca și mai departe la Poiana Largului, unde urmează să treacă traseul autostrăzii spre Ardeal. În felul acesta, ne propunem ca stațiunea turistică de interes local Malini să devină stațiune turistică de interes național, să încurajăm construcția de noi cabane și spații de cazare, precum și să încurajăm schimburile economice între județul Suceava și județele Neamț și Harghita. În felul acesta zona poate deveni una dintre cele mai atractive și pitorești din România. Se lucrează intens în acest moment și pe celelalte șantiere din județ. Se lucrează pe DJ Codrii Seculari – Slătioara – Câmpulung Moldovenesc, s-a terminat de asfaltat pe DJ de la Fântânele, se lucrează pe Valea Brodinei, drumul care urmează să lege Brodina de Moldovița, iar de joi începem ultimul tronson de drum care urmează să fie asfaltat spre punctul vamal Ulma”, a mai transmis Gheorghe Flutur.

 

𝐂𝐎𝐌𝐀𝐍𝐃𝐀𝐓 𝐃𝐄 𝐏𝐍𝐋 𝐅𝐈𝐋𝐈𝐀𝐋𝐀 𝐒𝐔𝐂𝐄𝐀𝐕𝐀, 𝐂𝐎𝐃 𝐀𝐄𝐏 𝟐𝟏𝟐𝟒𝟎𝟎𝟏𝟓

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *