743 cazuri active de covid în județul Suceava. Bolnavii în stare gravă nu mai au loc în secțiile ATI din Suceava și Rădăuți. 19 localități fără infecții covid în evoluție

Astăzi în județul Suceava sunt 743 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție. Din păcate, deși sunt înregistrate mai puține cazuri noi de infectare, cazurile grave sunt în continuare la fel de multe astfel încât, din nou, un mai sunt locuri libere pentru pacienții covid în secțiile ATI ale spitalelor din Suceava și Rădăuți.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localități, 19 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 27 au câte un caz în evoluție, 36 au sub cinci cazuri în evoluție, 21 au sub zece cazuri în evoluție iar 11 au peste zece cazuri în evoluție. Rata infectprilor pentru fiecare localitate din județ în parte este prezentată în tabelul următor:

 

 

 

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 19 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 38 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 594 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 149 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 14 pacienți sunt în zona tampon și 431 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 149 pacienți diagnosticați Covid-19:

– 4 prezintă forme ușoare;

– 93 prezintă forme medii ale bolii;

– 34 prezintă forme severe;

– 18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 8 pacienți sunt ventilați non – invaziv și 5 intubați ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 288 paturi libere, din care 46 pentru pacienți Covid-19, 210 în sectorul non-Covid și 31 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 0 paturi pentru pacienți Covid, sunt 19 ventilatoare libere, din care 4 pentru pacienții Covid-19, și 15 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 28 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (3 cu forme ușoare, 16 prezentând forme medii, 7 forme grave, 2 forme critice), 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 55 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 2 pacienți, 0 locuri fiind disponibile.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 17 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 7 prezintă forme medii, 10 forme grave, persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 3, fiind libere 18 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 26 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (16 forme medii și 10 cu forme grave), și 7 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind liber 1 loc în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 24 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (5 cu forme ușoare și 19 prezentând forme medii), și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 20 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 8 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (toate cele 8 persoane cu formă medie), și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 17 locuri în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 252 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 28.

La nivelul județului sunt disponibile în spitale 158 locuri libere Covid și 54 locuri pentru zona tampon.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *