75,5 milioane de euro, valoarea proiectelor pregătite de Primăria Suceava pentru finanțare prin POR

Primarul Ion Lungu, a declarat astăzi într-o conferință de presă că  municipiul Suceava are pregătite proiecte în valoare de 75,5 milioane de euro, care ar urma să fie finanțate prin Planul Operațional Regional (POR), acest subiect fiind discutat la întâlnirea pe care a avut-o la începutul aceștei săptămâni la ADR Piatra Neamț.

”Am participat luni la ADR Piatra Neamț la o discuție pregătitoare pentru accesarea de fonduri europene-pe Programul Operațional Regional, finanțate în perioada 2021-2027.

Am discutat despre posibilitatea aprobării SIDU la nivelul Zonei Urbane Funcționale, ni s-a sugerat să așteptăm finalizarea consultanței întocmită de firma de consultanță Jaspers pentru ADR Nord Est, pentru accesarea fondurilor europene în exercițiul financiar 2021-2027, estimându-se ca termen de finalizare până cel târziu la sfârșitul anului, altfel existând riscul să apară modificări la nivelul ADR Nord -Est și să fim nevoiți să aprobăm din nou dacă vor fi modificări.

Am trecut în revistă proiectele pe care dorim sa le finanțăm pe prioritățile nr. 2,3,4,6,7.

Valoarea estimată a proiectelor pe care le avem pregătite pentru finanțare pe aceste priorități se ridică la 75,55 milioane euro.

O veste bună la Prioritatea nr. 6 -„O regiune educată” este că vom putea depune proiecte pentru transport electric pentru elevii din zone marginalizate.

La Prioritatea nr. 3- „O regiune durabilă, mai prietenoasă cu mediul”, pentru Creșterea eficienței energetice la clădiri rezidențiale se introduce un nou indicator „Sărăcie energetică”, prin care se va stabili valoarea grantului, diferența va fi suportata de autoritatea locală.

Proiectele de digitalizare pentru scoli, vor putea fi accesate pe Prioritatea nr. 2 „O regiune mai digitalizată” și pe Prioritatea nr. 6 „O regiune mai educată”.

A fost o discuție utilă, am stabilit cât mai concret Foaia de parcurs a etapelor pentru depunerea proiectelor europene pe Programul Operațional Regional în perioada 2021-2027.

Sperăm să putem depune începând din anul 2023 proiecte la finanțare pe POR la ADR Piatra Neamț” a declarat primarul Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *