Mopan Suceava
Actualitate

8 PERCHEZIȚII DOMICILIARE LA RĂDĂUȚI, ÎN CADRUL UNEI ACȚIUNI VIZÂND DESTRUCTURAREA UNUI GRUP INFRACŢIONAL ORGANIZAT SPECIALIZAT ÎN FALSUL DE MONEDĂ. BANCNOTELE FALSE DE 50 DE EURO ȘI 100 DE LEI ERAU PLASATE ÎN SUCEAVA ȘI BOTOȘANI

Astăzi procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Botoșani împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, au efectuat un număr de 8 percheziții domiciliare pe raza Municipiului Rădăuți – Județul Suceava, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în falsul de monedă.
În cauză exista suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii iulie 2018, pe raza judeţului Suceava s-a constituit un grup infracţional organizat, format din mai mulţi membri, care s-au asociat în baza unor înţelegeri prealabile în vederea obţinerii unor profituri ilicite, desfăşurând activităţi de plasare de bancnote euro contrafăcute din cupiura 50 de euro și 100 lei pe raza județelor Suceava și Botoșani.
În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un număr de 7 persoane, pentru comiterea infracţiunilor de: constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, punerea în circulaţie de monedă străină falsificată, punerea în circulaţie de valori falsificate, şi înșelăciune, totodată urmând a fi puse în executare un număr de 10 mandate de aducere emise pe numele suspecților sau a martorilor din cauză.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Perchezițiile se efectuează cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoşani, Inspectoratele Județene de Jandarmi Suceava și Botoşani și Poliția Municipiului Rădăuți.
Facem precizarea că, pe întreg procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum si de prezumția de nevinovăție, se menționează în comunicatul transmis de DIICOT.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *