Mopan Suceava
Actualitate

800 cazuri active de covid în județul Suceava, 20 de localități fără infecții. Nu sunt locuri libere pentru pacienții covid la ATI. Evoluția cazurilor pe localități de la debutul pandemiei

Astăzi în județul Suceava sunt 800 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localități, 20 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 31 au câte un caz în evoluție, 30 au sub cinci cazuri în evoluție, 18 au sub zece cazuri în evoluție iar 15 au peste zece cazuri în evoluție.

În tabelele de mai jost sunt prezentate atât situația cazurilor active la zi precum și evoluție fiecare localitate a cazurilor de covid, de la debutul pandemiei.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 258 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 53.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 11 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 11 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 523 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 142 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 42 pacienți sunt în zona tampon și 339 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 142 pacienți diagnosticați Covid-19:

7 prezintă forme ușoare;

89 prezintă forme medii ale bolii;

28 prezintă forme severe;

18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 5 pacienți sunt ventilați non – invaziv și 8 intubați ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 329 paturi libere, din care 56 pentru pacienți Covid-19, 200 în sectorul non-Covid și 73 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 0 paturi pentru pacienți Covid, sunt 19 ventilatoare libere, din care 5 pentru pacienții Covid-19, și 14 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 49 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (7 cu forme ușoare, 31 prezentând forme medii, 9 forme grave, 2 forme critice), 6 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 41 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 2 pacienți, 0 locuri fiind disponibile.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 18 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 11 prezintă forme medii, 7 forme grave, persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 1, fiind libere 17 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 27 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (13 forme medii și 14 cu forme grave), și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 0 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 15 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (7 cu forme ușoare și 8 prezentând forme medii), și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 27 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 7 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (toate cele 7 persoane cu formă medie), și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 18 locuri în sectorul Covid.

La nivelul județului sunt disponibile 159 de locuri libere Covid și 95 locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 170779, în ultimele 24 de ore fiind testate 157 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 574 persoane, din care 27 intrate în ultimele 24 de ore. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

De asemenea, în izolare la domiciliu se află 421 persoane, din care 21 intrate în ultimele 24 de ore. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.  

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *