82 metri cubi de material lemnos fără acte, confiscați de la o firmă din Demăcușa – Moldovița

La 06.09.2021, în baza datelor şi informaţiilor deţinute în cadrul Planului Comun de Acţiune “Scutul Pădurii”, polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice împreună cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control la SC NYSTRA FOREST SRL, cu sediul social în loc. Demăcușa, comuna Moldovița, administrată de Mihai N., pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

În urma efectuării balanței dintre stocurile scriptice raportate in SUMAL 2.0 si stocurile faptice de material lemnos inventariate, echipa de control a constatat faptul că firma deține in depozitul societății din loc. Demăcușa, cantitatea de 82,56 mc resturi de lemn de esență rășinoase, fără documente care să ateste proveniența legală.

De asemenea, s-a constatat faptul că societatea sus-amintită, nu a împrejmuit depozitul societății conform prevederilor legale.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății,  aplicându-se două  sancţiuni contravenționale în valoare de 6.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de: 82,56 mc resturi de lemn rășinoase in valoare de 7.843 lei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *