Evenimente

8500 de pachete cu țigări de contrabandă depistate pe frontiera verde la Brodina și Siret

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit şi confiscat, în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări la frontiera de nord, pe raza județului Suceava, 8500 de pachete de țigări de provenienţă ucraineană, ultimele 24 de ore.

Ieri, 4 octombrie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 23.30, polițiștii de frontieră au identificat pe comunicaţia Brodina-Falcău, un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Marea Britanie, despre care existau date că transportă țigări de proveniență ucraineană.
Oamenii legii au efectuat semnalele regulamentare în vederea opririi pentru control a mașinii, însă șoferul nu a oprit, continuându-și deplasarea în mare viteză.
După aproximativ un kilometru, autoturismul în cauză a fost descoperit abandonat într-un şanţ de pe marginea carosabilului, iar în interior au fost observate mai multe colete cu țigări.
S-a luat măsura conducerii autoturismului la sediul instituției, unde în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 4.990 pachete de țigări, de provenienţă ucraineană.
Țigările în valoare de 58.300 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 12.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi tragerea la răspundere a acestora.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret, județul Suceava, pe timpul executării misiunii de supraveghere și control a frontierei de stat, au descoperit în zona de frontieră, mai multe colete ce conțineau țigări de contrabandă.
Baxurile au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 40.100 lei.
Țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *