8800 de puieți de salcâm sădiți pentru consolidarea terenurilor degradate, la Fălticeni

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Gheorghe Coman a anunțat că la sfârșitul săptămânii trecute, în cursul zilei de sâmbătă au fost plantați în spatial extravilan al municipiului un număr de 8800 de puieți de salcâm, în cadrul unei acțiuni în care primăria fălticeneană a avut ca partener Direcția Silvică Suceava.
Primarul Cătălin Coman a detaliat că, în baza unui parteneriat încheiat între Primăria Municipiului Fălticeni și Direcția Silvică Suceava, sâmbătă, 17 noiembrie 2018, în Fălticeni s-a derulat o acțiune de plantare de puieți de salcâm.

Acțiunea face parte din programul administrației locale de consolidare a suprafețelor de teren afectate de eroziune și alunecări, fenomene care au pus în pericol locuințele unor cetățeni și rețele de utilități publice.
S-a acționat în zona străzilor Broșteni, Horea, Cloșca, Crișan, Forestierului, Șoldănești. Angajații Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni au plantat puieți de salcâm în perimetrul Poligonului de tragere.

La acțiunea de plantare au participat silvicultori ai ocoalelor silvice din Fălticeni, Dolhasca, Mălini, Râșca, muncitori forestieri, elevi și profesori de la unitățile de învățământ din Fălticeni, angajați ai Primăriei Fălticeni, beneficiari de ajutoare sociale, dar și cetățeni care au ținut să dea o mână de ajutor.
“Le mulțumesc tuturor celor care au participat la această acțiune, în special partenerilor noștri de la Direcția Silvică Suceava, conducerii Ocolului Silvic Fălticeni și ocoalelor silvice din Mălini, Dolhasca, Râșca, elevilor și cadrelor didactice, dar și voluntarilor.
Cu siguranță astfel de acțiuni vor continua și în anii care vor urma, beneficiind de expertiza specialiștilor în domeniul silvic.
Este de datoria fiecărei comunități să aibă grijă de ceea ce îi aparține și să conserve cât mai mult pentru generațiile care vor urma”, a transmis Cătălin Gheorghe Coman – primarul municipiului Fălticeni.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *