9 ore s-au luptat pompierii cu un incendiu care a mistuit 125 tone de furaje, șase oi și un cal, în această noapte, la Baia (foto ISU Suceava)

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Baia și Cornu Luncii, au intervenit, în această noapte, 29.11. 2020, la ora 0:33, cu 7 autospeciale de stingere și un buldoexcavator pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale, în comuna Baia.

Incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, astfel încât, la sosirea echipajelor, ardeau generalizat construcția din lemn a adăpostului și depozitul de furaje în aer liber, fără pericol de propagare.

Au ars adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 450 mp și furajele depozitate în baloți pătrați (circa 4000 de bucăți) și rotunzi (circa 60 de bucăți), pe o suprafață de aproximativ 150 mp (în total, circa 125 de tone de plante furajere).

În incendiu au pierit șase oi și un cal. Deși focul a fost localizat repede, operațiunea de lichidare a incendiului a fost de durată. Aceasta a fost îngreunată de cantitatea mare de plante furajere, care a trebuit să fie răscolită pentru identificarea eventualelor focare ascunse.

Astfel, misiunea s-a încheiat după aproape nouă ore de efort susținut și muncă asiduă din partea pompierilor militari și civili, la 9:15. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul, transmite Lt. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *