Mopan Suceava
Evenimente

9000 lei amendă și 30 metri cubi de lemn confiscați în urma unui control al polițiștilor Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și lucrătorii Gărzii Forestiere Suceava, la o societate de profil din comuna Slatina

La 14.11.2019, un echipaj mixt format din polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și lucrătorii Gărzii Forestiere Suceava, a efectuat un control pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase la o întreprindere individuală din comuna Slatina, ocazie cu care, s-a constatat faptul că, societatea deținea în depozit cantitatea de 30,09 m.c. cherestea de esență rășinoase fără documente care să ateste proveniența legală, cantitate determinată ca diferență între stocul scriptic și stocul faptic inventariat la data efectuării controlului.

Totodată, echipa de control a mai constatat și faptul că, societatea nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru, operează în mod eronat datele în aplicația informatică pe linie de silvicultură și nu înscrie la zi și în ordine cronologică avizele de însoțire a materialului lemnos în registru de evidență a intrărilor/ieșirilor, conform prevederilor legale în vigoare.

În cauză s-a dispus sancţionarea societății, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenționale în valoare de 9.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 30,09 m.c. cherestea de esență rășinoase în valoare de 19.227 lei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *