A căzut de pe casă pe când încerca să stingă incendiul izbucnit de la coșul de fum. Bărbatul a ajuns la spital iar focul s-a dezlănțuit în voie

Aseară târziu, pe la ora 23.13, polițiștii Secţiei 13 Poliţie Rurală Bălcăuţi au fost sesizaţi prin 112, despre faptul că, a izbucnit un incendiu la locuinţa lui Cristian C., de 45 ani, din comuna Grămești.

Locuința lui Cristian C. se află la periferia satului Grămești, pe DJ 291 A, fiind compusă din parter și mansardă. În interiorul locuinței proprietarul deține un șemineu pe lemne, sursă cu care încălzea parterul locuinței.

În cursul zilei de 29.10.2019, proprietarul a revenit la domiciliu, el fiind plecat de mai mult timp împreună cu întreaga familie la muncă în Italia, și a aprins focul în șemineu. La un moment dat a observat că în jurul hornului iese foc, astfel că s-a suit pe acoperișul casei de unde a alunecat  de la o înălțime de aproximativ 2-3 metri și s-a autoaccidentat la nivelul ambelor  membre superioare, fiind preluat de un echipaj SMURD și transportat la Spitalul Orășenesc Siret, de unde a fost  ulterior transferat la Spitalul Municipal Rădăuți cu diagnosticul de „traumatism membre superioare prin cădere”.

În urma incendiului asteriala acoperişului a ars pe o suprafaţă de 60 mp, fiind totodată degradate planșeul și tavanul casei pe o suprafață de aproximativ 30 mp, iar învelitoarea de tablă pe o suprafață de aproximativ 50 mp, valoarea bunurilor distruse fiind de 20.000 lei, locuința fiind asigurată.

În urma cercetării la faţa locului de către pompierii militari, aceştia au stabilit cauza producerii incendiului aceasta fiind coșul de fum neizolat corespunzător faţă de materiale combustibile”.

S-a întocmit doar penal privind infracţiunile de „distrugere culpă” și „vătămare corporală culpă”.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *