A DOUA SESIUNE DE ADMITERE LA USV ÎN SEPTEMBRIE. 850 DE LOCURI LA LICENȚĂ ZI, 300 LA ID ȘI 705 LA MASTERAT

Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava (USV) a făcut publică oferta pentru sesiunea din septembrie a examenului de admitere, sub genericul ”Studiază în Bucovina”.

Conform site-ului USV, pentru licență, curs de zi, pe total universitate sunt oferite 297 de locuri fără taxă petru candidații români, un loc la administrație publică, pentru absolvenți de licee din mediul rural și 7 locuri pentru candidați de etnie romă.

Pentru studii cu taxă, sunt oferite 653 de locuri la facultățile din cadrul USV, 65 la Facultatea de Drept și Științe Administrative, 47 la Facultatea de Educație Fizică și Sport, 15 la Facultatea de Inginerie Alimentară, 25 la  Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management, 62 la Facultatea de Istorie și Geografie, 110 la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, 40 la Facultatea de Silvicultură, 274 la Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică.

Pentru studii fără taxă, sunt oferite, separat de acele locuri speciale mai sus amintite, 2 locuri la Facultatea de Drept și Științe Administrative, 49 la Facultatea de Inginerie Alimentară,  69 la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management, 66 la Facultatea de Istorie și Geografie, 31 la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, 23 la Facultatea de Silvicultură, 12 la  Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică, 1 la Facultatea de Științe ale Educației.

Pentru examen de admitere de licență ID (învățământ la distanță), sunt oferite  16 locuri la Facultatea de Drept și Științe Administrative, 45 la Facultatea de Istorie și Geografie, 30  la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, 45 la Facultatea de Silvicultură, 164 la  Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică, un număr de 300 pe total universitate.

Cât privește studiile de masterat, pentru admiterea în sesiunea septembrie 2018 sunt puse la dispoziție un număr de 105 locuri fără taxă, din care 9 pentru romi și 600 de locuri cu taxă, la toate facultățile din USV. Cei interesați pot consulta oferta și programul sesiunii de toamnă a admiterii la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava pe site-ul propriu al instituției de învățământ universitar.

Ca o noutate, în a doua sesiune de admitere din acest an, toți absolvenții de liceu cu domiciliul în mediul rural sunt scutiți de plata taxei de înscriere la un program de licență al USV.

Înscrierile și interviurile se vor putea face între 10-12 septembrie, pentru specializările unde există probe și între 10-13 septembrie, pentru specializările unde nu există probe. Probele vor fi date pe 13 septembrie. Afișarea rezultatelor va fi pe 14 septembrie între orele 08.00 – 13.00. Vor putea fi depuse contestații în ziua de 14 septembrie, între orele 13.00 – 16.00. Afișarea rezultatelor după contestații se va face pe 17 septembrie.

Înmatriculările/ confirmările de loc pentru etnicii români se va face în intervalul 17-19 septembrie iar afișarea rezultatelor finale va avea loc pe data de 19 septembrie a.c.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *