Mopan Suceava
Administratie

A fost acreditat Centrul Local de Informare şi Promovare Turistică al municipiului Fălticeni

Primăria Fălticeni a anunțat că Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a emis Certificatul de Acreditare pentru Centrul Local de Informare şi Promovare Turistică al municipiului Fălticeni (CLIPT).

Înfiinţarea CLIPT Fălticeni, care va funcţiona în incinta Galeriei Oamenilor de Seamă, reprezintă o nouă etapă parcursă de administraţia locală fălticeneană în demersul iniţiat pentru dezvoltarea activităţii de promovare turistică a municipiului Fălticeni.

La sfârşitul anului trecut, pe data de 28 decembrie 2022, Guvernul României a adoptat hotărârea prin care Municipiul Fălticeni a fost atestat ca stațiune turistică de interes local, proiect promovat de Primăria Fălticeni şi Consiliul Local al Municipiului Fălticeni.

Recent, printr-o hotărâre a Consiliului Local Fălticeni, Municipiul Fălticeni a devenit membru fondator al Asociaţiei Organizației de Management al Destinației Bucovina, alături de Consiliul Judeţean Suceava şi alte unităţi administrativ teritoriale din Judeţeul Suceava.

Asociaţia are drept scop dezvoltarea și promovarea turismului în Judeţul Suceava. Această structură va crea cadrul de dezvoltare integrată a diferitelor forme de turism și a serviciilor turistice din regiune, va facilita colaborarea și parteneriatul între structuri publice și private cu activitate în domeniul turistic.

Prezenţa Municipiului Fălticeni în această structură asociativă la nivel judeţean, alături de celelalte etape parcurse (atestarea ca staţiune turistică de interes local şi acreditarea CLIPT), reprezintă o oportunitate pentru promovarea obiectivelor turistice din Fălticeni la nivel regional, naţional şi chiar european. Totodată se crează noi oportunităţi pentru accesarea de fonduri necesare implementării unor noi proiecte care să ducă la dezvoltarea continuă a infrastructurii turistice.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *