Mopan Suceava
ActualitateAdministratie

A fost adjudecată licitația pentru 50 de autobuze electrice destinate zonei metropolitane. Valorând peste 20 de milioane de euro, este cel mai mare contract al municipalității, a spus primarul Ion Lungu

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat astăzi în conferință de presă că a fost adjudecată licitația pentru achiziționarea a 50 de autobuze electrice destinate transportului public metropolitan. Valoarea totală a constractului de 103 milioane de lei (20,8 milioane de euro).

Licitația s-a organizat pentru ambele loturi, respectiv: Lotul 1 : 18 autobuze electrice de 12 metri, 8 stații de încărcare rapidă și 18 stații de încărcare standard în valoare de 43.380.000 lei fără TVA și Lotul 2: 32 microbuze electrice, cu lungime de 6 metri, precum și 32 stații de încărcate standard în valoare de 38.144.000 lei fără TVA. Ambele loturi  au fost câștigate de firma S.C. BUS SA BMC & BUS SA BUCUREȘTI ofertant lider si SC JT GRUP OIL SA CONSTANȚA terț susținător.

Dacă nu vor fi contestații,  pe data de 14 februarie 2024 vom semna contractele.

El a arătat că acestea sunt cele mai mari contracte, ca valoare, semnate de municipalitatea suceveană iar dacă nu vor fi contestații, el speră ca peste 6 luni să ajungă la Suceava primele autobuze electrice destinate transportului în comun pentru zona metropolitană: municipiul reședință de județ și localitățile limitrofe.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *