A fost descoperit piromanul de la Șcheia: un concubin beat și nervos, tată a doi copii, din comunitatea de romi a localității, care a fost internat la Psihiatrie

La 29.11.2020, ora 18:43, lucrătorii SPR 9 Şcheia au fost sesizați prin cu privire la faptul că la o locuință din comunitatea de romi din comuna Șcheia a izbucnit un incendiu.

S-a stabilit că I.L.L., o tânără de 23 ani, din localitate, locuia fără forme legale într-o casă împreună cu concubinul  său, Laurențiu-Romeo S., de 32 ani, localnic cu doi copii minori, un băiețel de 6 ani și o fetiță de 4 ani.  

În data de 29.11.2020, în jurul orelor 15.30, I.L.L. a plecat de la domiciliu împreună cu cei doi minori, ca urmare a unui conflict cu concubinul Laurențiu-Romeo S. care se afla sub influența băuturilor alcoolice, acesta rămânând singur acasă.

În jurul orelor 19.00, în timp ce I.L.L.  se afla în parcarea Jumbo din comuna Șcheia, a fost anunțată de o persoană că la locuința sa a izbucnit un incendiu.

Femeia a relatat că în data de 28.11.2020, în jurul orelor 20.00, în timp ce se afla la domiciliu a avut un conflict cu Laurențiu-Romeo S. pe fondul consumului de alcool, iar în urma conflictului concubinul a amenințat-o cu incendierea locuinței, după care a început să o lovească, însă atunci nu a sesizat organele de poliție.

Din conținutul procesului verbal întocmit de lucrătorii ISU Suceava ca urmare a lichidării incendiului au rezultat următoarele: a ars casa de locuit din lemn și lut cu acoperișul din lemn și tablă pe cca. 50 m2, bunurile din interior (mobilier din lemn, materiale textile, aparate electrice și electronice), cu posibilitatea de propagare la o casă învecinată, mijlocul care putea produce aprinderea – chibrit, iar împrejurarea determinată – folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Au fost efectuate verificări în zonă, fiind identificat numit Laurențiu Romeo S.  care emana halenă alcoolică, acesta a devenit agresiv cu ocazia legitimării, fiind încătușat de către organele de poliție și condus la sediul Poliției.

I.L.L.  a precizat că incendiul a fost pus intenționat de către concubinul ei,  solicitând tragerea la răspundere penală pentru infracțiunile de „violență în familie”, „amenințare” și „distrugere”.

În urma întocmirii formularului de evaluare a riscului, s-a stabilit faptul că există un risc iminent asupra vieții și integrității victimei, motiv pentru care s-a emis ordinul de protecție provizoriu.

Având în vedere situația existentă, Stancu Laurențiu-Romeo a fost internat la Secția Psihiatrie Burdujeni din cadrul Spitalului Județean Suceava.

Prejudiciul cauzat ca urmare a incendiului a fost estimat de persoana vătămată în sumă de 10.000 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: „distrugere”, „violență în familie” și „amenințare”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *