Mopan Suceava
Actualitate

A fost inaugurat Ștrandul municipal din Suceava. Mâine și poimâine intrarea va fi liberă

Ștrandul municipal din Suceava a fost inaugurat astăzi, după o renovare și modernizare completă. Investiția de 3 milioane de euro a fost realizată din fonduri proprii ale Primăriei și a presupus nu doar amenajarea ca atare, dar și multe lucrări de infrastructură, de la refacerea rețelei de alimentare cu apă la modificarea traseului conductei de gaz metan, o parcare de 100 de locuri și un trotuoar de acces din parcare până la ștrand, în lungime de 250 de metri și nu în ultimul rând, asfaltarea străzii care duce câtre noua investiție a primărie și de care beneficiază și agenții economici din zonă.

Au fost prezenți la inaugurare, alături de primarul Ion Lungu, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, deputatul Ioan Balan, care a venit însoțit de nepoțelul său preferat, prefectul Alexandru Moldovan, viceprimarul Lucian Harșovschi, consilieri locali, alți reprezentanți ai Primăriei. Cei dintâi au marcat prin scurte declarații, importanța acestei noi investiții din domeniul agrementului, foarte importantă pentru municipiul Suceava și nu numai.

Primarul Ion Lungu, care nu a uitat să mulțumească celor care au construit noul ștrand, firmele sucevene Con Bucovina și Loial Impex, a arătat că aceasta este a treia investiție în acest domeniu, după cele din Tătărași și Lunca Sucevei, urmând amenajarea altor două zone de agreement – Parcul de la Cetate și Păduricea Zamca.

”Practic a fost construit un ștrand nou, cu trei bazine, unul pentru adulți, unul pentru copii și un bazin cu apă sărată.

Bazinele pentru adulți și copii sunt prevăzute cu tobogane, iar bazinul mare are și două trambuline.

Elementul de noutate este că apa din bazine este încălzită la minim 24 grade. Sunt prevăzute locuri de plajă cu șezlonguri și umbrele. De asemenea este realizat un loc de joacă pentru copii”, a arătat primarul Ion Lungu, care a reamintit că mâine și poimâine, pe 1 și 2 iunie, intrarea la Ștrand va fi liberă.

De sâmbătă, se va intracontra cost, tarifele de intrare fiind de 5 lei pentru copii; 10 lei elevi și studenți și 20 lei pentru persoane adulte.

”Am amenajat o parcare la fosta Pistă de role și am realizat o alee pavată de 250 metri, până la intrarea la ștrand. Totodată au fost suplimentate numărul mijloacelor de transport pe linia 5 care trece în zonă, sucevenii care doresc să ajungă la Ștrand putând coborâ în stația de la Mopan.

Sper ca sucevenii să aprecieze noul ștrand modernizat.”, a mai spus primarul Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *