A fost inaugurată Stația de transfer a deșeurilor de la Fălticeni. Vicepreședintele CJ Suceava, Silviu-Cristinel Crețu: Astăzi încheiem investițiile realizate în Faza I a proiectului SMID, programul de gestionare a deșeurilor în județul Suceava

Astăzi au fost finalizate lucrările și a fost inaugurată Stația de transfer a deșeurilor de la Fălticeni, construită în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor  (SMID) din județul Suceava.

Vicepreședintele consiliului Județean Suceava, Silviu-Cristinel Crețu, prezent la fața locului, a declarat cu acest prilej:

”Astăzi încheiem investițiile realizate în Faza I a proiectului SMID, programul de gestionare a deșeurilor în județul Suceava.

Acest proiect este unul foarte complex, finanțat din fonduri europene. Valoarea totală a investiției este de 136.855.839 lei. În aceasta investiție sunt cuprinse două depozite ecologice, trei stații de transfer, la Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți și Fălticeni, două centre de colectare a deșeurilor voluminoase, la Gura Humorului și Vatra Dornei,  închiderea a șapte depozite neconforme, construcția a 1242 de platforme de colectare a deșeurilor reziduale reciclabile și achiziția a 44.000 de unități de compostare și 7,362 de eurocontainere.

Este un proiect foarte important pentru județul Suceava,  un proiect care își propune să realizeze colectarea selectivă, un proiect care va satisface cerințele populației și cerințele de mediu”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *