A FOST ”NOAPTEA LUPILOR”, LA TEATRUL MUNICIPAL ”MATEI VIȘNIEC” DIN SUCEAVA

Joi, 26 iulie 2018, orele 18.00, la Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” din Suceava am avut parte, cu toții de un eveniment special: trupa Doroftei Art din București a jucat în premieră la Suceava, piesa de teatru ”Noaptea lupilor” în regia lui Ninel Petrache, un regizor tânăr și talentat.
Veți spune ce poate fi atât de special în faptul că o trupă din București vine și joacă pe scena teatrului sucevean? Contextul…dar și piesa în sine!
Reamintim faptul că în urmă cu o săptămână, mai exact pe 19 iulie 2018, grupul de inițiativă a Fundației Comunitare Bucovina a debutat la Muzeul Bucovinei cu primul eveniment numit ”Conectează-te la comunitate!” prin care sucevenii au aflat de inițiativa de înființare a unei fundații comunitare în județul Suceava. Mai exact, grupul de inițiativă bucovinean dorește să se alăture unui lanț de 16 fundații comunitare din Romania și unui lanț internațional de câteva mii aflate sub aceeași umbrelă- Romanian American Foundation, administrat în România de către Asociația pentru Relații Comunitare (ARC).
Dacă ARC România a apreciat determinarea de care a dat dovadă grupul de inițiativă sucevean, și dorește să învestească 25.000 de dolari pentru înființarea Fundației Comunitare Bucovina, grupului de inițiativă îi revine sarcina de a aduna prin intermediul unor evenimente organizate în comunitate, a încă 25.000 de dolari, pentru a acoperi suma necesară înființării fundației bucovinene.
Iată-ne așadar, la cel de-al doilea eveniment organizat de membrii grupului de inițiativă bucovinean, un eveniment la care au aderat cu toată energia și dorința de a sprijini un asemenea efort, regizorul Ninel Petrache și trupa de teatru Doroftei Art din București!
Sucevenii care au dat curs inivitației noastre, au fost întâmpinați cu un zâmbet larg la rever de tinerii voluntari ai Clubului Tineri de Succes, dar și de către membrii grupului de inițiativă, fiind invitați să facă fotografii și să completeze un talon surpriză dar și să doneze, atât cât poate fiecare, pentru a pune ”o cărămidă” la înființarea fundației comunitare!
Au fost emoții inerente, dar și surprize pe măsură, deoarece pictorul sucevean Cătălin Chifan s-a alăturat inițiativei noastre prin donarea unui tablou suprarealist, care a făcut obiectul unei tombole la care au participat toți spectatorii care au răspuns invitației noastre.
Ruxandra Lazariuc, tânăra care coordonează grupul de inițiativă bucovinean, a deschis evenimentul, amintind publicului sucevean obiectivul stabilit, mulțumind partenerilor și sponsorilor care s-au alăturat acțiunii noastre, mulțumind tuturor celor care au dat curs invitației și nu în ultimul rând, mulțumind trupei Doroftei Art și regizorului Ninel Petrache pentru deschiderea și dorința de a ne sprijini.
Cu toate că actorii, cu excepția unuia dintre ei, sunt amatori, jocul lor ne-a prins, iar piesa, de altfel destul de grea….ne-a purtat printr-un amalgam de stări, ne-a adus în față iubirea și trădarea, dilemele morale dar și răutatea în stare pură, suferința și deznădejdea, dragostea și grija, pentru ca într-un final să reușească să creeze o atmosferă emoționantă, obolul nostru, al privitorilor, fiind aplauzele și lacrimile din colțul ochilor!
Seara s-a încheiat cu tragerea la sorți pentru tombolă, iar astrele au hotărât ca tabloul să ajungă în posesia unui om dedicat sucevenilor prin profesia nobilă pe care o are: medical sucevean, Adriana Istocescu!
Arta pictorului sucevean Cătălin Alexandru Chifan este de de foarte bună calitate și merită promovată:
Am plecat de la teatru, reflectând, cu dorința de a fi mai buni, de a face mai mult pentru cei din jur și putem spune că tânărul regizor, Ninel Petrache, dacă și-a propus acest lucru, a reușit din plin.
Cu mulțumiri întregii comunități pentru prilejul de a ne îngădui să îi venim în întâmpinare și de acum încolo, cu evenimente marca ”Conectează-te la comunitate!”,

Membrii fondatori ai GI al Fundației Comunitare Bucovina

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.