A fost sau n-a fost, domnule Harșovschi? Refugiul din stația de autobuz de la Curcubeul, n-a existat, susține viceprimarul Sucevei

Acum câteva zile arătam că refugiul din stația de autobuz de pe bulevardul George Enescu, din zona ”Curcubeul”, a fost desființat peste noapte iar călătorii sunt nevoiți de-acum să se adăpostească de intemperiile care vor veni doar în dosul amenajamentului unui vânzător de flori care, profitând de ocazie, și-a extins mica amenajare până foarte aproape de buza trotuarului. Am arătat și că acei care au fost trimiși să dezafecteze micul edificiu urban, cu rol bun pentru pasageri pe timp de ploaie, vânt ori ninsoare, au făcut-o parcă în ciuda municipalității, tăind stâlpișorii metalici care susțineau refugiul la o înălțime numai bună pentru ca pietonii neatenți să-și rupă picioarele, la cinci centimetri deasupra pavelelor.

N-am arătat atunci dar spunem acum că printre tăietorii de arbori din codrii Bucovinei era încetățenită o vorbă cu sorginți sovietice. Dacă cineva tăia un copac, nu cât mai aproape de rădăcină ci de la nivelul  cel mai comod, să nu stea drujbistul ghebos, se spunea despre acesta că ”a tăiat ca rușii”. Această constatare vine din perioada Sovrom-ului, când vajnicii drujbiști, fie ei ruși sau autohtoni, având plan la defrișat pădurea, tăiau copacii din picioare, să nu prindă dureri de șale.

Paranteza fiind epuizată, revenim în municipiul Suceava, în care domnul viceprimar Lucian Harșovschi, cel indicat să răspundă nedumeririlor cetățenilor nemulțumiți că acel refugiu pentru călători a fost desființat, ne-a explicat privindu-ne în ochi că acesta nici n-a existat vreodată. Iar această afirmație a fost făcută într-un cadru public, cu ceva martori în jur. Nu știm dacă este vorba despre pierderi de memorie ale cetățenilor din zonă și implicit  ale autorului acestui comentariu ori din partea lui Lucian Harșovschi.

Dar pentru ca sucevenii să discearnă cine are dreptate și cine nu, adăugăm doar câteva fotografii noi, realizate în timpul vieții noastre și în timpul mandatului domnului viceprimar. Dacă am trucat noi fotografiile (precum fac unii scoțieni cu cele ale monstrului din Loch Ness), pentru a dovedi existența în trecut a acestei mărunte investiții a municipalității, suntem dispuși să prezentăm scuze publice. Și viceversa este valabilă. De această dată, cu explicații.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *